31/1

Hur kan jag gång på gång  fundera över vilken siffra som ska stå som månadsdatum i rubriken?
Förra gången skrev jag x/7, alltså att det skulle vara Julimånad nu... Och nu la jag snyggt in en nolla efter ettan, alltså oktober? Hur tänker jag...

Ni som följer min blogg slaviskt(eller i alla fall dagligen) vet att jag är en tänkare därför tänkte jag nu dela med mig av min senaste tanke som jag har hakat upp mig vid.
Varje fredag klockan 20.00 är det Let's Dance på Tv 4. En av dansarna som är med är Jessica Andersson, en artist som har varit med i Melodifestivalen många gånger. Varje gång som David ropar att hon har "dansat vidare" så kramar hon sina händer mot hjärtat, kollar med djupa ögon in teverutan och mimar/viskar "Tack!". Jag känner att det påminner mig om någonting... Det påminner mig om när hon är med i Melodifestivalen och hennes bidrag går vidare till nästa omgång. Först jubel, sedan händerna mot hjärtat, ögonen i kameran och sedan ett "Tack!". Jag finner det här momentet som väldigt, väldigt jobbigt. Varför vet jag inte, kanske för att hon borde komma på något nytt? Det känns falskt. Jessica bidrar till att jag sitter varje fredag med en obehagskänsla inom mig. Tänk på detta på fredag så kommer ni förstå precis vad jag menar...

Nog om Jessica Andersson!
Jag och Emil bokade en resa i lördagskväll, till Hurghada i Egypten. På söndagmorgon så var det militärer över hela Hurghada och på söndageftermiddag så var alla resor dit inställda. Vilket oflyt tänker nog alla, MEN, det stoppar inte där... Alla resor till Gran Canaria var slut så vi fick tänka om. Den 23/2 åker vi till Gran Canaria, från Borlänge. Man tager vad man haver. Det blir nog bra tillslut.

Godnatt


27/1

Idag är det en bra dag.
Efter en månad i extrem fattigdom så har jag nu blivit ägare till några tusenlappar.

Igår kom min pappa med en läxa till mig, jag skulle göra en kassabok i excel och sedan skriva ner allt som jag köper.
Eftersom inte jag är någon stort fan av excel så gjorde jag en fin, rosa i Word.
Tanken är ju då att jag ska föra in allt som jag handlar i dom här små rutorna.
Tanken låter som en väldigt bra tanke framtill stunden då jag inser att efter att ha betalat mina räkningar och efter en heldag på Birsta så måste väldigt många rutor fyllas i, vilket bara känns jobbigt.

Jag känner mig lite lurad faktiskt. Min kassabok är så rosa och fin när den ligger där så snällt och väntar på att bli ifylld men samtidigt skriker det negativitet om den. För varje ruta jag fyller i, desto mindre pengar har jag kvar...

Men egentligen tycker jag att jag har varit duktig idag... Varje gång jag står och kollar på någonting fint som skriker "ANNA, TA MED MIG HEM", då ekar pappas röst i huvudet: "Anna, Kan du undvara det här?". Oftast slutar det med att jag lägger tillbaks fyndet på hyllan och går därifrån, men ibland så kan jag faktiskt inte undvara det.

Idag kunde jag inte undvara en ny BH från Change, nagellack och täckstift från Make Up Store, x antal böcker, hårfärg och lite annat smått och gott. Jag kunde verkligen, verkligen, verkligen inte vara utan det.

Nu ska jag och mitt missfärgade hår krypa ner i sängen med Alex Schulmans nya, efterlängtade bok "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" och njuta av livet.

Godnatt.

20/1

Istället för att skriva cv:n och titta på lediga jobb så sitter jag och kollar på resor och lägenheter och annat nödvändigt och hoppas istället på att jag ska hitta en väska, innehållande x antal miljoner, på stan så jag slipper jobba och istället kan vara ekonomiskt oberoende resten av mitt liv.

Varför är det bara äldre människor som får sitta i morgonsoffan på tv4 och skrapa fram x antal miljoner under x antal månader/år?  Varför kan inte unga människor, till exempel jag, få sitta där istället? Jag ska börja köpa mig en jävla massa triss. Ja, det ska jag faktiskt göra!

19/1 - igen

Varför inte överraska rejält med 2 blogginlägg inom några minuter?

Dagen har spenderats med att titta klart på PB. Så nu är säsong 4 också över, även "The Final Break" är över. Vad ska jag nu göra? Skaffa mig en hobby?

Jag och Katta skulle köra ett step&styrka-pass på Trim förut. Det slutade illa för min del som hade bommat att ta med min astmaspray. Min luft tog slut och yrseln var igång. Inte kul.

Nu inväntar jag min fina, fina älskling som ska komma hit och ta hand om mig. ♥


Natti ♥

19/1

Ibland förvånas jag över mig själv. Ena sekunden kan jag sitta likblek i ansiktet, illamående, panikslagen på ren svenska över att jag inte har något liv. Den andra sekunden kan jag ligga i min underbart sköna säng och kolla på Prison Break och inte alls känna någon som helst stress eller panik över att jag egentligen inte har något liv. Undra hur jag tänker där? Det skulle vara skönt och vara på ett stabilt plan i några timmar. Under dom timmarna vill jag inte klassa mig själv som vaken "lat", "bekväm" eller "panikslagen".

Man blir jävligt bekväm när man inte har så mycket att göra på dagarna, det kan jag faktiskt erkänna. Samtidigt som jag faktiskt inte har ett jobb så tycker jag, konstigt nog, att mina dagar är ganska stressiga ändå.
Ibland så måste jag städa..... ibland är jag med Emil.... ibland med mina vänner.... ofta kollar jag på PB(som jag sorgligt nog såg klart för tredje gången idag) ....ibland, väldigt sällan, får jag för mig att träna.... jag kollar på resor och drömmer mig bort till ett varmare land.... jag funderar väldigt ofta över min ekonomi...ibland är jag på min favorit leksaksbutik och gör några timmars jobb.... 

Som ni ser så är jag jävligt upptagen! När ska jag ha tid att söka jobb?

Somliga säger att det är bra med lite självironi, vilken tur för mig.

Innan veckan är över så lovar jag att jag ska ta tag i allt. Och när jag säger allt så menar jag naturligtvis jobb.
Ibland är jag så bekväm att jag inte ens känner ett jobb-behov. Vilken hemsk människa jag är. Jag vill ju ha pengar, så då måste jag ju jobba. Men om jag ändå bara gör av med alla pengar så spelar det ju ingen roll? I slutändan står jag ju ändå där utan pengar, eller?


13/1

Tänkte bara kika in för att säga att jag har världens underbaraste pojkvän! Och han har världens fjantigaste flickvän som skriver om honom på sin blogg.

Men det är bara för att jag tycker om honom så mycket. ♥

Puss på dig fina du! ♥


6/1 - Spindelnät och framtid

Ett år består av 365 dagar. Ungefär 300 av dom dagarna är jag glad. Vad gör jag då av resten?
Att dom övriga 65 dagarna är mindre bra har ingenting med att göra att jag är olycklig för när jag funderar så inser jag väldigt snabbt att jag är världens lyckligaste och  mina dåliga dagar med fjantiga problem är onödiga.

365 dagar går väldigt fort jag har insett. I år fyller jag 20 och jag har redan påbörjat min kris. Även fast jag alltid kommer att tillhöra klassen "barn" och ha några väldigt barnsliga sidor så är jag ju faktiskt vuxen(?).
Det låter hemskt.
Att vara vuxen innebär
att ha ett fast förhållande √
att vara sambo ×
att inte bo hemma hos mamma och pappa ×
att ha ett fast jobb och en stabil inkomst varje månad ×
att veta hur man betalar räkningar √
att äga en bil ×
att man är nöjd med hur man har levt livet hittills och är redo att offra det för familj, barn, heltidsjobb med mera ×

Där har ni mina världsliga problem.
Jag vet inte hur ni ser på det här, men jag ser det som ett spindelnät.
För att underlätta det hela så att ni ska förstå min förvirring så har jag tagit mig friheten att rita upp spindelnätet.

För att kunna resa så behöver jag pengar. För att få pengar så måste jag jobba men jag kan inte ta på mig ett heltidsjobb eftersom jag ändå ska ut och resa.
Jag kan inte flytta hemifrån och bli sambo förrän jag har gjort en resa för det blir för mycket utgifter.

För att underlätta mina problem så tänkte jag höra om någon snäll bloggläsare ville skänka 10 000 till mig så jag kan få åka på en resa? Om den resan blir en vecka eller en månad struntar jag fullständigt i. Det jag skulle behöva mest av allt just nu är att få resa bort och koppla av och därefter påbörja mitt nya liv som vuxen.

Tack till er som har orkat läsa igenom detta förvirrande inlägg.

Och till er som behöver mitt kontonummer för att sätta in pengar till mig, maila mig på [email protected].


Lista 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag tog studenten, flyttade till Stockholm och flyttade hem från Stockholm, jag började och slutade studera på SH. Justeee, gjorde en finfin tatuering också! 

Har du några nyårslöften?
Att börja träna, på allvar nu. Och sluta shoppa onödiga saker...också på allvar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min gymnasiekompis Angelica fick världens sötaste Filippa och mina grannar fick världens bästa pojkar, Edvin och Arvid.

Vilka länder besökte du?
Mitt underbara, älskade Spanien.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
9/5 - Studentkryssningen
10/6 - Studenten
13/6 - Spanien
7/8 - Då mina fina vänner ordnade världens överraskning för mig.
21/8 - Flytten till Stockholm
1/9 - Första tatueringen
9/9 - Min och Emils 1års dag

och en massa mer minnen som jag inte kommer ihåg datumen på..

Vad var din största framgång 2010?
Att ta Studenten med så fina betyg. Att våga ta beslutet om att flytta 40 mil från mitt riktiga liv var en framgång enligt mig själv, men en framgång som var ännu större var att ta beslutet om att flytta hem igen.

Största misstaget
Jag skulle vilja skriva Stockholmsflytten, men jag lärde mig väldigt mycket under den korta perioden så jag ser inte det som ett misstag. Så istället får mitt största misstag vara att jag inte höll i mina pengar hårdare än vad jag gjorde.

Vad spenderade du mest pengar på?
Allt och ingenting. Jag skulle nog kunna få en guldmedalj för världens bästa slösare.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Allt stöd som jag har fått från Mamma och Pappa det  här året, dom har ställt upp för mig så jäkla mycket så det är sjukt. Även stödet från mina vänner och Emil har gjort mig väldigt glad och tacksam. Bland annat i våras när skolan var som tuffast och i höstas när jag inte mådde så bra. Jag ska vara töntig och säga att jag blir så jäkla varm i mitt lilla hjärta när jag tänker på alla fina människor som jag har i mitt liv.

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Lite mer klarhet, alltså har mer koll på vad som kommer att hända i framtiden, tydligare framtidsplaner typ.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har som alla andra år drabbats av hundra olika sjukdomar.

Bästa köpet?
Enligt mig själv så har jag köpt en väldans massa bra saker....Studentmössan, Iphone 4, min Dator med mera med mera...

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Tråkigt nog "We no speak Americano", "Stereo love", alla dom där typiska partylåtarna som vi dunkade under studenten. Även "Waka Waka" har man hört några gånger under detta år. "Sundance kid" med Kent är en gammal låt men jag kommer ändå alltid tänka på när jag satt på x2000 tåget alla gånger mellan Sundsvall och Stockholm och grät till den här låten haha. =)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog inte haft ett år som jag har varit speciellt ledsen under. Men i förhållande till dom tidigare åren så har jag nog varit mer glad det här året, mer lycklig.

Vad önskar du att du gjort mer
Prioriterat mig själv och mitt välmående i första hand.

Favoritprogram på TV
Jag har ju blivit en sån jäkla tvnörd. Vi pratar nu om Idol, Bonde söker fru, Solsidan, Biggest Loser, Gossip Girl, One Tree Hill, 90210, Robinson, CSI, Greys Anatomy, Desperate Housewives.  Sveriges skönaste familjer, Kungarna av Tylösand och sist men absolut ett av dom bästa: Paradise Hotel!

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag var i Stockholm och hade hemlängtan. Jag fick ett stort grattiskort av mamma och pappa som fick mig att börja gråta. Jag var på skolan och mina fina dåvarande klasskamrater sjöng för mig. På kvällen åt jag, Agnes och Nattis en födelsedagsmiddag och myste på.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? 
Tråkig?

Den bästa nya personen du träffade?
Anne-lie och Jakob och grabbarna, och mina fina klasskompisar som jag kom väldigt nära under den korta perioden i Stockholm.


RSS 2.0